Vigtigt at huske, første gang man bor alene

Går du stadig i skole og er flyttet hjemmefra?

Du er flyttet hjemmefra for første gang og har fået en masse frihed, som du ikke har oplevet før. Der kommer dog også en masse ansvar med at flytte hjemmefra, og derfor ender mange i problemer. Det kan være i forbindelse med økonomi eller vedligeholdelse af din første bolig eller andet. Læs her nogle nødvendige ting at huske, når man er flyttet hjemmefra.

Vedligeholdelse samtidig med lektierne

Vedligeholdelse er utroligt vigtig, når du bor alene. Alle de ting, som dine forældre har sørget for indtil videre, er nu dit ansvar. Hvis du ikke sørger for vedligeholdelse, kan der komme skader på boligen, som er meget dyre at fikse.

Noget, som er vigtigt at sørge for, er fugt. Hvis du har fugt i vinduerne, kan du danne svamp, som kan rådne dine vinduer. Det sker specielt ofte, hvis der er radiatorer under eller i nærheden af vinduer. Almindelig rengøring er generelt også vigtig, så der er god hygiejne i din bolig, og så du opdager, hvis der er skader rundt omkring.

Det er en god ide at få foretaget et el-eftersyn, vvs tjek og lignende ca. en gang hvert år eller hvert andet år. Så der bliver undersøgt efter fejl, som igen kan lave dyre skader på din bolig. Desuden vil forsikringen dække for de fejl, der findes f.eks. ved et el-eftersyn.

Husk at opsætte vigtige regler vedrørende din bolig, hvis du inviterer venner over. Nogle meget dyre skader kan opstå, hvis du holder fest.

Hold omkostningerne i bund som studerene

Det første, du skal gøre, når du selv står for din økonomi, er at finde ud af, hvor mange penge du har om måneden, og hvor mange udgifter du har om måneden. PÅ den måde ved du, også hvor meget du har til overs, som kan spares op eller bruges i fritiden.

Det er også vigtigt at vide, hvor meget du bruger på ting som abonnementer, så du eventuelt kan få det billigere andre steder. Det er vigtigt at spare der, hvor du kan, siden det ikke er den periode i dit liv, hvor du har det store overskud i pengepungen.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *