Veno -øenI sidste uge besøgte jeg Venø, en idyllisk ø ud for den jyske kyst. Der var noget magisk over at være omgivet af Hav, Skov og Marker. Vi vendte tilbage igen og igen, næsten som om øen havde sin egen personlighed og kalder os folkemængder tilbage igen og igen.

Det vi hurtigt bemærkede var, at øen havde noget helt specielt; Alle husene var malet i pastelfarver, omkring søerne lå små huse, der stod som skulpturer trods deres alderdom. Det mest imponerende var dog Strandpromenaden. Jeg kan endnu huske den smukkeste scene som jeg så da jeg gik den smalle vej: Her blev havluften blanded med duften af brændenåle og enkelte fuglefløjt, der forsvandt lidt længere inde i skoven.

Til tider virkede det som om Veno -øen lå helt stille, men når solen skinnede og strandliv sprudlede at liv, vises øens helt egen personlighed. Der kan man opleve fiskere, der pulter med deres fangst såvel som børn der leger ved vandet. Alle bidraget hertil dannet billedet af et lille spot af paradis fyldt med liv og kærlighed til naturen.

Jeg vil på det stærkeste anbefale alle at besøge denne uspolerede perle! Man vil med garanti selv bekræfte, betydningen af en pause fra hverdagen kunne skabes på Veno -øen!

Venø er en lille ø beliggende mellem Fyn og Jylland i det smukke, historiske Kattegat. Øen er en del af den såkaldte Kertemindekommune, men er nok bedst kendt for sit rekreative bo- og ferieområde, som strækker sig så langt tilbage som det 15. århundrede.

For de historie-interesserede er der mange spændende seværdigheder at se, blandt andet Venø kirke – et 900 år gammelt bygningsvæ rk, et forterræn fra anden verdenskrig og flere huses skønne have, man kan besøge. Derudover er Venø også kendt for sine fantastiske strande og glitrende, rent vand i det yderste af Kattegat.

Skal man udforske øen, er cyklen helt klart det mest ideelle transportmiddel. Man finder adskillige veje og stier på Venø, der er perfekte til vandring eller cykelkørsel. Herfra får man et smukt syn på naturen som omringer øen, samt mulighed for at se de forskellige dyreliv.

Uanset ens interesser eller ambitioner, kan alle finde noget inspirerende på Venø. Det er det perfekte sted for dem, der søger ferieoplevelser i det fri, hvilket har et stort potentiale til at give rejsende fred og ro.

Veno er et lille øsamfund, lokaliseret lige ud for den fynske sydkyst. Omringet af det bedste naturen har at byde på, med meget farverige landskaber, smukke strande og store skove.

Beboerne her tilo Veno motiver endnu mere ved at bo i denne smukke naturramme, hvor man kan nyde en slentretur i det danske landskab eller nyde solen på den fantastiske strand. Andre interesserede sig måske for de mange seværdigheder øen har at byde på så som det maleriske gamle fyrtårn som stadig står på øens overflade.

Udover det maleriske landskab og seværdigheder, har øen også nogle andre oplevelser som man ikke bør gå glip af. Der er mange smukke vandrestier som fører igennem skovene, som giver en unik udsigt til øen. Her kan man finde alt fra trætoppene til de masser af harespor som ligger gemt gemt i undervegetationen.

Folk kommer især på Veno ø for at slappe af og have nogle afslappende stunder bort fra stress og jag fra hverdagen. Hvert år tiltrækker flere og flere folk hertil for at nyde naturen, historien og de skatte som Veno har at byde på!