Kaniner får unge til at stresse mindre med lektierne

 

Det er ikke nogen hemmelighed at nutidens unge har meget stress og angst – sådan lyder det fra flere undersøgelser. En simpel måde at få de unge ned i gear er at købe en kanin til dem.  

Eksaminer, hvad omverdenen og vennerne tænker. Hvordan ser jeg ud? Er jeg for tyk? 

Nutidens unge har utrolig mange bekymringer. Bekymringer som medfører stress og angst. Andelen af unge med psykiske lidelser har aldrig været højere viser flere undersøgelser. Der er så mange tanker, som kører rundt i hovedet på de unge mennesker. Dertil gør sociale medier, at de unge konstant skal forholde sig til andre mennesker, og forholde sig til personer som er fremstillet fuldkommen perfekt. Denne konstante konfrontering med perfekthed er hård for de unge. 

De skal ned i gear

Offline, ned i gear og ro på. De unge har brug for at smide mobilen væk og komme ned i gear. Men dette er bestemt ikke nemt for de dem. De har brug for noget, som tvinger dem ned i gear. Og det som skal tvinge dem ned i gear, det er en kanin. 

Kanin er lige tillid under lektierne

Som ny kaninejer så er din fornemmeste opgave at skabe tillid til din kanin. Det er noget, som kræver tid og tålmodighed. En øvelse som de unge mennesker vil have virkelig godt af. Det kræver, at du lader din kanin komme til dig. Du er nødt til at være nede på gulvet, og vente på at din kanin kommer ud af sit bur – ud til dig. Du skal ikke ligge og stirre på din nye kanin. Du skal blot ligge nede på gulvet, tæt på din kanins bur og eksempelvis læse en bog eller se fjernsyn. Når din kanin er nysgerrig nok, så kommer den ud til dig. 

Kaniner, nus og ro til de eleverne

Kaniner er kælne dyr. Særligt hvis du bruger meget tid på at kæle med dem. Jo mere tid du kæler med din kanin, jo mere kælen bliver din kanin. At kæle med en kanin kræver din fulde opmærksomhed. Det tvinger de unge ned i gear. Her tvinges de unge til at koncentrere sig udelukkende om at kæle med kaninen. Det er en rigtig god øvelse for de unge.     

Et ansvar der er vigtigere end sociale medier

En kanin er også et vigtigt ansvar. Som kaninejer er du nødt til at tømme toiletbakken, og din kanin skal fodres. Det er et ansvar, som tvinger de unge væk fra sociale medier. En sulten kanin kan nemlig ikke vente på, at et feed skal læses igennem. 

Når man har en kanin skal man også lære om ansvar. Fx skal man huske at en kanin også skal have kaninfoder, og dette er en af de første ting man lærer.

En ny offline kærlighed

Som alle kaninejere så vil en ung person også forelske sig i sin kanin. Det bliver som et nyt barn af familien. Det giver en anden lyst til at ville tilbringe tid med andet end mobilen og sociale medier. 

Skal du have en kanin, så kan du finde alt det kanin tilbehør, som du har brug for på webshoppen Kaninbutikken.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *